U bent in onze salon welkom met al uw vragen over uw haar. U krijgt vrijblijvend en vakkundig advies van een van onze haarstylisten.
Wij hebben hier een aantal van de meest voorkomende vragen op een rijtje gezet.

 

Is het verven van mijn haar schadelijk voor mijn haar?

Het verven van haar is tegenwoordig met onze professionele producten veilig voor uw haar. Wel dient u er rekening mee te houden dat na het verven of kleuren van het haar, het haar de juiste verzorging nodig heeft. Wij adviseren u dan ook thuis uw haar met een voedend product bij te houden.

Hebben medicijnen of narcose invloed op mijn haarconditie?

Medicijnen of narcose hebben heel veel invloed op de conditie van het haar. Het haar kan slapper worden en blijft na het stylen minder lang zitten. De rek gaat er uit. Ook gaat de glans enigszins verloren. Het haar voelt enigszins moe aan. Bij narcose kan zelfs in veel gevallen lichte tot verontrustende haaruitval optreden. In veel gevallen is het echter wel met de juiste middelen en verzorging op te vangen. Voor advies hierover (omdat ieder persoon anders reageert) kom even langs om te bespreken wat voor u de beste oplossing is.

Waarom moet ik een crèmespoeling gebruiken?

Het voornaamste doel van crèmespoeling is het afgeven van allerlei ingrediënten aan je haar, na het wassen met een shampoo. Hierdoor worden beschadigingen hersteld, wordt je haar sterker en krijgt het voedingsstoffen binnen die door bijvoorbeeld wassen, kleuren of permanenten zijn verdwenen. Crèmespoeling is verder de perfecte basis voor het stylen. Je haar wordt gladder en zachter, soepeler en lichter. Daardoor zullen stylingproducten nóg beter pakken. Crèmespoelingen hebben ook een preventieve taak: doordat er een beschermlaagje om je haar heen komt, zal je haar beter tegen invloeden van buitenaf beschermt zijn en is de kans op dofheid kleiner.
Een crèmespoeling gebruik je altijd nadat je je haar hebt gewassen met shampoo. Wees zuinig met crèmespoeling. Een klein beetje geeft al voldoende effect. Verdeel de crèmespoeling over je handpalm en masseer goed in over je nog natte haren. Even laten intrekken en goed uitspoelen. Hoe vaak je de crèmespoeling gebruikt, is echter afhankelijk van je haartype. Normaal, gezond haar heeft één of twee keer per week een crèmespoeling behandeling nodig. Droog en beschadigd haar kun je om de dag met crèmespoeling wassen. Voor andere haartypes geldt dat één keer in de week wassen met crèmespoeling voldoende is.

Kan de zon mijn haar beschadigen?

Jazeker, wanneer u langere tijd in de zon loopt kan de zon uw haar uitdrogen. Ook chloor en zeewater kunnen uw haar uitdrogen, helemaal wanneer u uw haar laat drogen in de zon na het zwemmen. Door een vitaliserende crème te gebruiken beschermt u uw haar tegen uitdroging.
Er zijn nu gelukkig speciale producten met UV beschermer die uitdroging door zon, zeewater of wind kunnen voorkomen. Dit is een combinatie van een shampoo en een spray die een beschermende laag om het haar heen leggen zodat de kwalijke invloed van buitenaf er niet meer bij kan. Het is wel de bedoeling dat deze producten ongeveer een maand voor aanvang van de zomer tot een maand na de zomer consequent gebruikt worden. De sets zijn niet duur en voorkomen een hoop ellende aan het eind van de zomer.

Wat kan ik tegen droog haar doen?

Droog haar is broos van structuur en ziet er dof uit. Het gebrek aan vocht veroorzaakt beschadiging van de buitenste laag van het haar. Als haar en hoofdhuid droog zijn, komt dat doordat de talgklieren niet genoeg vet afscheiden. Kijk uit met haardrogers en andere styling apparaten zoals krultangen. Ook de zon kan droog haar beschadigen. Je kunt een speciale, vocht inbrengende shampoo gebruiken tegen droog haar.

Ik wil mijn haar van kort naar lang laten groeien, zonder kappersbezoek, kan dat?

Zonder het haar bij te houden splijt het haar en breekt het haar tenslotte af. De lengte die een haar uiteindelijk kan behalen is verder afhankelijk van een groot aantal factoren. Medicijngebruik, erfelijkheid en je gezondheid zijn mede bepalend voor de conditie van je haar. Verder is een behandeling met een goede voedende shampoo essentieel voor de groei van het haar. Iedereen kent het wel, vette hoofdhuid, dorre punten, door een gebrek aan voeding voor het haar. Dus bij een ieder houdt het groeien van het haar bij een bepaalde lengte op, vergelijk dit maar met je nagels. Het maakt verder niet uit of het haar dun of dik is.

Kan ik mijn haar verven als ik zwanger ben?

Het verven van haar met onze professionele producten is niet schadelijk voor uw zwangerschap. De werkzame stoffen veranderen enkel het pigment in het haar, er komen dus geen werkzame stoffen in de bloedbaan. De zwangerschap heeft evenmin invloed op de kwaliteit van de behandeling of de kleur.

Kan ik mijn haar laten permanenten als ik zwanger ben?

Een permanent heeft bij een zwangerschap een mogelijke nadelige invloed. Wij adviseren u de eerste drie maanden van uw zwangerschap af te zien van een permanent. Na de vierde maand is er weinig risico meer.

Kan ik mijn haar altijd laten blonderen?

Bij het blonderen van uw haar houden wij rekening met de kwaliteit van uw haar. Bij onvoldoende kwaliteit adviseren wij een andere kleuring. Bij het blonderen of ontkleuren van uw haar wordt niet enkel het pigment uit uw haar verwijderd tevens verdwijnen er veel noodzakelijke stoffen uit uw haar welke bepalend zijn voor de kwaliteit. Geblondeerd haar met te weinig kwaliteit kan afbreken of futloos aanvoelen.

Kan ik iets anders met mijn kapsel als ik in de overgang ben?

Wanneer een vrouw in de overgang is, heeft het haar ook last van stemmingswisselingen. Bij een hormoonverandering is er vooraf vaak niets te vertellen over hoe uw haar zich verder gaat gedragen. Stijl haar kan een krul gaan vertonen en omgekeerd. Uw haar kan steviger gaan aanvoelen of juist futloos. Helaas kan naar onze mening dit probleem door geen enkele kapper opgelost worden en zal de tijd hier (uiteindelijk) een oplossing bieden. Het probleem kunnen we niet oplossen, we kunnen wel onze behandeling aanpassen.